3krww4222666waneh1812q6o1akv2l

VIC DANA: ZGODNA UDOVICA

Štef i Ivek krenuli na skijanje…Vozili se nekoliko sati i uhvati ih jaka oluja. Sklone se oni na neku farmu i zamole zgodnu gospođu koja im je otvorila vrata da kod nje prenoće.
Ma znam da je vani grozno, ali nedavno sam ostala udovica pa bi ljudi mogli svašta pričati ako vam dopustim da prenoćite u kući. – reče udovica.

– Ne brinite! – reče Štef – Mi ćemo prespavati u štali, a čim se vreme popravi, odlazimo!Žena pristane i njih dvojica prespavaše u štali.Ujutro se vreme popravilo i oni krenuše na put. Ostatak vikenda proveli su uživajući u skijanju.Oko devet meseci kasnije, Štef je iznenada dobio pismo od nekog advokata. Trebalo mu je neko vreme da shvati da se radi o advokatu one zgodne gospođe s farme.


Ode on kod Iveka, pa ga pita:Čuj, sećaš se one zgodne udovice kod koje smo prespavali kad nas je na skijanju uhvatila oluja?Da, sećam se. – kaže Ivek.Jesi li ti možda usred noći ustao i posetio gospođu?Pa, jesam. – reče Ivek zacrvenevši se jer ga je Štef ”pročitao”. – Moram priznati da jesam.I, jesi li se možda predstavio mojim imenom umesto da joj kažeš svoje?( Ivek je načisto prebledeo.) Da, jesam. Izvini, znaš da sam se šalio. Zašto pitaš?  Nedavno je umrla i sve mi ostavila. – kaže Štef.